Bank of England jegybanki alapkamat (Bank of England base rate)

A Bank of England (BoE) alapkamatát a legtöbbször kamatlábnak vagy bankrátának nevezik. Ez határozza meg a kamat határát, melyet minden más bank és hitelintézet a hitelfelvevőknek számít fel.

Az alapkamat jelenleg 0,1%.

A koronavírus globális kitörése arra kényszerítette az Egyesült Királyság Kormányát, hogy drasztikus lépéseket tegyen a gazdasági hatások negatív kialakulásának megelőzése érdekében.

Egy hónap alatt, másodszor 0,25% -ról 0,1% -ra csökkentették az alapkamatot.

A Bank Monetáris Politikai Bizottságának 2020. március 10-én tartott rendkívüli ülésén az Bank of England úgy határozott, hogy a kamatot 0,75% -ról 0,25% -ra csökkenti a koronavírus kitöréséből eredő „gazdasági sokk” ellensúlyozása végett.

Pár nappal később 0,1% -ra csökkentették az alapkamatot, mely jelenleg is érvényben van.


Koronavírus Vállalkozás Megszakítási Kölcsön (Coronavirus Business Interruption Loan Scheme)

A Koronavírus Vállalkozás Megszakítási Kölcsön az állami tulajdonban lévő British Business Bank (BBB) kordinálása alatt történik, amelynek célja a kis- és középvállalkozások hitelkínálatának növelése, valamint üzleti tanácsadási szolgáltatások nyújtása.

Azt ígérik, hogy egyszerűen igényelhető és nem haladhatja meg a szokásos hiteligénylési időtartamot. Minden, a CBILS iránt érdeklődő kisvállalkozásnak először az akkreditált hitelezők egyikével kell felvennie a hitelfelvételi kapcsolatot.

Bővebb információt a British Business Bank honlapján találnak: https://www.british-business-bank.co.uk

Figyelem!

A Koronavírus Vállalkozás Megszakítási Kölcsönt NEM a British Business Bank adja!

A Koronavírus Vállalkozás Megszakítási Kölcsönt az alábbi bankok, vagy hitelintézetek ajánlhatják: https://www.british-business-bank.co.uk/ourpartners/coronavirus-business-interruption-loan-scheme-cbils/accredited-lenders/

CBILS Kölcsön Tipp

Koronavírus Vállalkozás Megszakítási Kölcsön (Coronavirus Business Interruption Loan Scheme)

Bővebb információt a British Business Bank honlapján találnak:    https://www.british-business-bank.co.uk

Koronavírus Vállalkozás Megszakítási Kölcsönt az alábbi bankok, vagy hitelintézetek ajánlhatják: https://www.british-business-bank.co.uk/ourpartners/coronavirus-business-interruption-loan-scheme-cbils/accredited-lenders/