Az LTD mint vállalkozási forma

A Limited Company egy olyan vállalkozási forma, amely az Egyesült Királyságbeli Cégbíróságnál (Companies House) van bejegyezve.

A Limited Company tulajodnosa(i) lehet(nek) magánszemély(ek), egyéni vállalkozók (Self – employed) vagy más cégek is.

Magát az Ltd-t a direktor vagy direktorok vezetik, aki(knek) magánszemély(ek)nek kell lenniük. A vállalkozás direktora lehet egyben valamelyik shareholder is, de akár olyan független személy is, aki betöltötte 16. életévét. Direktor kijelölése kötelező érvényű.

Van rá lehetőség továbbá, hogy Secretary-t is válasszanak a vállalkozásban, de ez nem kötelező, ha mégis szeretne valaki, akkor ezt az alapító dokumentumokban szerepeltetni kell.

Az LTD alapítás menete

Egy Limited Company cégbírósági bejegyzése viszonylag gyorsan és egyszerűen lebonyolítható folyamat. A cég általában 24 órán belül elkészülhet, amennyiben előre nem látható tényezők nem akadályozzák azt. Az alapításra a tevékenység megkezdésekor (az előtt) szükséges sort keríteni, nem lehetséges az utólagos bejegyzés.

A bejegyzés szükséges egy jólcsengő név választása, amely elérhető még a Companies House adatbázisa alapján. Már regisztrált cégek neveit bizonyos esetekben némi módosítással, extra szavak hozzátételével lehetséges használni, bár sok esetben nem célravezető.

Szükséges továbbá egy regisztrált irodaként (LTD székhely) funkcionáló cím, amely az LTD hivatalos számlázási címe is lesz.