Workplace Pensiondirektorok és alkalmazottaik részére

Re-Enrolment & Re-Declaration

A munkaadók számára háromévente esedékessé válik a Workplace Pension újrajelentési kötelezettség.

A bevallás elmulasztása esetén azonnali £400-os birsággal, illetve napi akár £10-os birsaggal kell szamolni, ameddig el nem készül a bevallás.

Kit kötelező bejelentenem (Automatic Enrolment)?
– Minden 22 és a mindenkori nyugdíjkorhatár közötti korban lévő alkalmazottat,
– Keresetük meghaladja legalább az éves £10,000-ot (ez a határ a 2019/2020-as adóévre vonatkozik),
– Az Egyesült Királyság területén dolgoznak.

Az alkalmazott(ak) és Én mint direktor, nem szeretnék belépni a Workplace Pensionba, mit kell tennem?
Sajnos, a Pension Regulator nagyon megnehezítette a munkaadók dolgát, ezzel persze védve a munkavállalókat. Amennyiben a direktor vagy direktorok (hozzátartozók is ide tartoznak) valamint az alkalmazott(ak) NEM szeretnének élni a Workplace Pensionba való belépésről, úgy a céget mint munkaadó, illetve a direktorokat es alkalmazottakat KÖTELEZŐ BELÉPTETNI A WORKPLACE PENSIONBA, majd 30 napon belül DIGITÁLIS FORMÁBAN le lehet jelentkezni, azaz VISSZA LEHET MONDANI!

Ez nagyon komplikáltnak tünik, nincs más mód a lemondásra?
– Nincs más módja a visszamondásnak, abban az esetben, ha a cégnek alkalmazottja van!
– Csupan egyszer kell 3 evente megtenni ezt a regisztrációt és lejelentkezést, tehát nem egy abszolút lehetetlen dologról van szó.

Mennyibe kerül az ACS Liberty Group Ltd-nél a Workplace Pension ügyintézés?

1., Saját cégében direktorként és egyben bejelentett munkavallalóként is tevékenykedő Ügyfelek regisztrációja alóli felmentés és jegyzőkönyv Pension Regulator fele törtenő elkészítése £ 72.00/egyszeri díj, mely a cégre mint munkaadóra vonatkozik és nem direktoronként vagy alkalmazottanként értendő.

Miután megtörtént a RE-Declaration egy Pension Scheme-et kell választani, cégünk a Nest Pension szolgáltatót ajánlja.

2., Nest Pension Scheme-be való belépés:
– a direktorokat és alkalmazottakat egy Pension Scheme-be be kell jelenteni, ez lesz a Nest Pension Scheme.
– majd a Nest Pension-nél, annak online portáljára belépve (minden direktornak és alkalmazottnak saját magának kell megtennie e-mail linken keresztül) lehet lemondani 30 napon belül a kötelezettséget.

Ügyintézési díjunk £120.00 egyszeri díj az alkalmazott(ak) létszámtól függetlenül, mely tartalmazza a Nest Pension Scheme regisztrációt, valamint a direktorok, illetve alkalmazottak regisztrációjának feltöltését, a lemondó linkek kiküldését, ügy lezárását!

Mi történik akkor, ha az alkalmazott mégsem akarja visszamondani a kötelezettséget és mégis be szeretne lépni a Workplace Pension-ba?

Ha a direktor szeretne élni a nyugdíj- kiegészítés lehetőségével, vagy a cégben alkalmazottak is vannak (függetlenül attól, hogy az alkalmazottak esetében nemleges lejelentésről lenne- e szó, vagy pedig regisztrálni szeretnének a kiegészítő nyugdíj szolgáltatásra), abban az esetben cégünk a Nest Pensionnél javasolja a regisztrációt.

A Workplace Pension Scheme és az alkalmazottak regisztrációja után, amennyiben az alkalmazott NEM választja a nyugdíj fizetést, díjazásunk tartalmazza az alkalmazott lemondási “digitális nyilatkozatának” kezelését.

A Workplace Pension Scheme és az alkalmazottak regisztrációja után, amennyiben az alkalmazott vagy direktor a nyugdíj fizetést választja, annak megfelelően, minden hónapban le kell jelenteni a Nest Pension felé a payslipen szereplő Bruttó összeget a pension % megállapítása miatt.
Ezután minden hónapban Direct Debit-el levonásra kerül a céges bankszámláról a megállapított Pension összeg, melynek mértéke a következő:
Munkaadói járulék: 3% (minden esetben a bruttó fizetésből kell számolni), ezt a cégnek kell fizetnie, tehát ez a bruttó fizetés 3% a mint extra költség fog jelentkezni
Munkavállalói járulék: 5% (minden esetben a bruttó fizetésből kell számolni), természetesen az alkalmazott béréból kerül levonásra, érdemes nekik említést tenni róla, hogy ennyivel kevesebbet fognak kapni havonta.

A Nest Pensionhoz történő havi lejelentés díja £ 12.00/hó/cég cégünknél.

Természetesen önalloan is megoldható a Re-Declaration, Pension Scheme-be való bejelentkezés és az egész ügymenet (a havi lejelentést) is bele értve, de ennek ügyintézésével kapcsolatban nem tudunk segíteni.

Mit kell tennem, ha az ACS Liberty Group Ltd-t szeretném megbízni az ügyintézéssel?
– Csupán egy e-mail konfirmáció elegendő részünkre, onnantól kezdve az adminisztrációt és minden egyebet már mi intézünk.

Weboldalunkon a Tudástárunkban a “Workplace Pension” menüpont alatt bővebb információt lehet ta: https://client.acslibertygroup.com/ugyfelportal/tudastar.php?tipus=2