Bankszámla

LTD bankszámla (Business Bank Account)

Javaslatunk, hogy érdemes LTD bankszámlát nyitnia (Business Bank Account), mely révén könnyedén figyelemmel kísérheti vállalkozásának pénzforgalmát és elkülöníthetőek személyes és vállalkozásával kapcsolatos költségei.

Az Adóhatóság (HM Revenue & Customs) állaspontja szerint ez nem kötelező, de érdemes átvezetni minden, a vállalkozás üzemeltetésével kapcsolatos költséget és bevételt erre a számlára.

A pénzmosás elleni szervezet előírása (Money Laundering Regulation) viszont azt az elvet vallja, hogy amennyiben a vállalkozás bevétele privát bankszámlára érkezik, abban az esetben a pénzmosás gyanúja merülhet fel.

Az LTD bankszámla a legtöbb banknál az első 1-2 évben díjmentes számlavezetési lehetőséget nyújt.

Ahhoz, hogy LTD-ként business bank accountot tudjon nyitni, a legtöbb esetben a Cegjegyzekszámra, illetve a tulajdonosok vagy direktorok személyazonosságát igazoló dokumentumokra lesz szükség.

A digitális könyvelőrendszerek segítségével, könnyedén vezetheti bevétel és kiadás nyílvántartását online, ehhez viszont nagy segítséget nyújt, ha a privát és vállalkozási bankszámlája külön kezelhető.

Tippek & Tanácsok

A bankszámlavezetés 1-2 évig dijmentes a legtöbb banknál.

Az Adóhatóság adóellenőrzés esetén nem feltétlen kéri be a privát bankszámlát, amennyiben rendelkezik vállalkozási bankszámlával és pénzforgalma nagyrészét ezen bonyolítja.