Adóhatóság

Adóhatóság (HMRC)

Az Egyesült Királyságban az Adóhivatalt, rövidítve HMRC, vagy teljes megnevezésében Her Majesty’s Revenue and Customs-nek nevezik.

A HM Revenue and Customs felel számos adózasi, vámoltatási illetve szinte minden adóforma rendelet betartatásáért többek között.

Az Adóhatóság rendeli el az adóbevallások és azok tartalmának kötelezettségét, magánszemélyek, vállalkozások, társas vállalkozások és más vállalkozási formák részére.

Az Adóhatóság részére elektronikusan kell online befizetni az adóbevallásban kalkulált adót, TB-t, adóelőleget valamint az alkalmazottaktól levont személyi jövedelemadót, TB-t és munkaadói járulékot számos más vállalkozási adó vagy járulékkal együtt.

Természetesen az Adóhatósághoz tartozik a Társadalom Biztosítás azaz National Insurance is, csupan más hivatali osztály végzi annak kezelését.


Jogsegély

Jogsegély

Általános területeket érintő problémákkal, mint például egészségügy, lakás, pénzügyek, vásárlói jellegű kérdések, felkeresheti a Citizens Advice Bureau (CAB) szervezetet, ahol általában díjmentes tanácsadással állnak rendelkezésükre. A szervezet az Egyesült Királyság több pontján rendelkezik irodákkal, így az alábbi linken keresztül lehetősége van az Önhöz legközelebbit megtalálni, majd időpontegyeztetést követően felkeresni.

www.citizensadvice.org.uk