Bevezetés

A weboldalunkon találalható információkat az elmúlt 12 év tapasztalatai alapján azzal a céllal állítottuk össze, hogy segítségére legyünk Önnek, az Egyéni Vállalkozás (Self – employed) státusz, mint vállalkozási forma megértésében, rávilágítsunk azokra a leginkább problémás, félreértéseket vonzó területekre, amelyek tapasztalataink alapján hátráltathatják a vállalkozás működését.

A teljesség igénye nélkül igyekeztünk minden olyan területet érinteni, amely a vállalkozás beindítása illetve működtetése kapcsán, kérdésként felmerülhet.

Célunk, hogy levegyük válláról a vállalkozás beindításának, könyvelésének illetve törvénymódosításokkal kapcsolatos utánajárás gondjait, hogy Önnek csak a vállalkozás építésére kelljen koncentrálnia.

Reméljük, hogy munkánkkal elégedett lesz és a jövőben is megtisztel minket bizalmával.

Vállalkozása üzemeltetéséhez sok sikert kívánunk!

Tippek & Tanácsok

Ügyfeleink digitális értesítést kapnak minden törvényi változásról.

Digitális rendszereink használatával adminisztrációra fordított idejét csökkentheti.

Digitális (online) számlázással, könyveléssel valamint Ügyfelei részére automata értesítésekkel tesszük könnyebbé életét.


Általánosságban az Egyéni Vállalkozásról (Self-Employed)

Az Egyéni Vállalkozás (Self-Employed) az Egyesült Királyságban választható vállalkozási formák között talán a legegyszerűbb, legkönnyebben áttekinthető, átlátható, legkevesebb adminisztrációs tevékenységet igénylő lehetőség arra, hogy vállalkozási szándékát szabályos keretek közé terelje.

Az utóbbi időben azonban nem csupán a vállalkozási kedvet érzők találhatják szembe magukat eme fogalommal, hanem azok is, akiket ilyen formában „alkalmaznak”, alvállalkozóként.

Ebből eredően vannak esetek amikor nem feltétlenül egyértelmű annak eldöntése, hogy alkalmazottként (PAYE) vagy Egyéni Vállalkozóként (Self-Employed) foglalkoztatnak valakit.

A következő kérdések megválaszolása segítségére lehet abban, hogy eldöntse tevékenysége alapján az Egyéni Vállalkozó (Self-Employed) kategóriába sorolható-e:

  • Saját véleménye és beleszólása van munkájának, illetve megbízásainak vezetését illetően?
  • Felelőséggel tartozik a kiadásokért, esetleges károkért, illetve veszteségért akárcsak a nyereségért?
  • Szabadon rendelkezik arról, hogy alkalmazzon, megbizzon valakit, hogy dolgozzon önnek?
  • Kockáztatja saját pénzét, vagyonát a vállalkozás üzemeltetése érdekében?
  • Ön biztosítja-e az alapvető szerszámokat, amik szükségesek a munka elvégzéséhez?
  • Önállóan döntheti-e el, hogy milyen munkát kíván végezni, hogyan, mikor és hol, illetve, milyen formában kívánja ezt kivitelezni, illetve szolgáltatni?
  • Több különbözö embernek, megbízónak dolgozik egyszerre egy adott tárgyi éven belül?

Ezeken túlmenően egy másik lehetőség státuszának megítélésében az, ha tisztában van azzal, hogy Egyéni Vállalkozóként (Self-Employed) a fővállalkozó semmilyen körülmények között nem vonhat Társadalom Biztosítást (National Insurance) a megkeresett béréből, és adót (Tax) is csak azoktól, akik az építőipar területén tevékenykednek, a CIS (Construction Industry Scheme) keretein belül.

A státusz előnyei és hátrányai:

Rugalmas munkaidőbeosztás

Mindenki önmaga főnöke

Küldhető más önmaga helyett a munkavégzésre

Általában magasabb órabér

Nincs fizetett szabadság

Önmagának kell gondoskodnia az adóbevallásról

Önmaga után fizet adót és a TB-t

Kiszámíthatatlan jövedelemforrás


Bátrabbak Részére

Az Angliai adórendszer nem zárja ki, hogy valaki Egyéni Vállalkozó (Self-Employed), illetve alkalmazott (Employee) is legyen egyidőben.

A bátrabbak lehetnek még LTD tulajdonosok (shareholders) és direktorok (directors) is az Egyéni Vállalkozás (Self-Employed) és alkalmazotti (PAYE) státusszal egyidőben.

Bátraknak

4 az Egyben